250 г брашно
100 г растителна сметана
4 яйца
2 стръка копър
1 стрък пресен лук
100 г орехови ядки
1 ч. л. сол
2 тиквички
4 моркова
5–6 с. л. подсолена вода
100 г маргарин
1 ч. л. сол
Приготвя се меко и еластично тесто, като продуктите за него се омесват в подходяща купа. Готовото тесто се оставя да отлежи.
Морковите и тиквичките се настъргват на едро ренде и се поръсват със солта. Разбъркват се и се оставят да отлежат около 15 минути в цедка, след което зеленчуците се притискат добре с помощта на лъжица, за да се отцедят от сока. Към тях се прибавят смлените орехи, лукът и копърът, нарязани наситно, и всичко се разбърква.
Тестото се разточва на тънка кора с диаметър по-голям от този на тавата. Слага се в намаслена и набрашнена тава така, че хубаво да покрие стените, а стърчащите краища се отрязват. Слага се плънката и се разпределя равномерно.
Заливката се приготвя, като яйцата, сметаната и солта се разбиват, докато се смесят. След това се изсипват върху плънката.
Първите 15 минути тортата се пече в предварително загрята фурна на температура 200–220 градуса. След това температурата се намалява на 180 градуса и тортата се пече още 40–50 минути.