Тарт с тиквички
28 Юли 2014
9591
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
300 гр бутер тесто
3 млади тиквички
200 гр. прясно сирене
1 супена лъжица брашно
100 гр. сушен свински врат
3 яйца
1 глава лук
1 ч.л. смес от подправки
2 супени лъжици олио
сол
черен пипер
Тиквичките заедно с кората се настъргват на едро ренде. Сиренето се надробява, а свинският врат и лукът се нарязват на ситно.
В подходящ съд се смесват тиквичките, сиренето, сушеният врат, разбитите яйца, брашното и лукът. Добавят се подправки на вкус и се разбърква.
Бутер тестото се разточва.
Форма за пай или кръгла тавичка се намазва с масло и дъното и страниците на тавата се покриват с бутер тестото. Отгоре се поставя сместа от тиквички. Пече се в предварително загрята фурна на 200 º С, докато се зачерви.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари