125 г брашно
75 г масло
250 г сварена тиква
250 г крема сирене
150 г синьо сирене (Горгонзола)
3 бр. яйца
сол, черен пипер, листа салвия
Приготвяне на тиквеното пюре: малка тиква се разрязва на две половини, изчиства се и се помазва със зехтин от вътре и от вън. Двете половини се поставят с отвора надолу и се пекат 30-40 минути в 190 С фурна. След това тиквата се изстъргва от кората и се намачква.
Приготвяне на тарта: Брашното, щипка сол и маслото се замесват с малко вода, докато се получи средно меко тесто. Разточва се тънък кръг с диаметър по-голям от формата за печене. Поставя се във формата за печене, като се повдига по стените, за да се образува ръб, висок около 2 см. Покрива се с хартия за печене и се оставя 30 минути в хладилник. Фурната се загрява до 190 С. От хладилника тартът се поставя във фурната и се пече 10 минути. Маха се хартията за печене и се оставя още 5 минути да се доизпече. Междувременно се приготвя плънката.
Плънка: тиквата се размачква с половината сирене крема, сол и пипер. Разстила се върху тарта. Отгоре се подреждат тънки резенчета синьо сирене. Останалото крема сирене се разбива с 2 бр. яйца и един жълтък и с получената смес се залива тартът. Най-отгоре се подреждат няколко листенца салвия (ако имате такива, а може и няколко резена тиква). Пече се 30-40 минути.