За тестото: в купа смесете всички съставки за тестото и ръце измесете хомогенна смес. Поставете за кратко в хладилника, за да ви е по-лесно разточването.
Извадете тестото от хладилника и го прехвърлете на работната повърхност. Разточете кора, по-голяма от формата, в която ще печете тарта, след което с помощта на точилката пренесете тестото във формата и с ръце притиснете добре към стените и дъното.
За плънката: с миксер разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, добавете меда, бадемите, кората от лимон и рома. Смесете с шпатулата и нанесете пълнежа върху кората. Нарежете смокините на кръгчета, разпределете върху пълнежа и поставете тарта да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Готов е, когато видите, че е почервеняла коричката.
Тарт със смокини
10 Септември 2014
23326
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари