
За тестото: в купа смесете всички съставки за тестото и ръце измесете хомогенна смес. Поставете за кратко в хладилника, за да ви е по-лесно разточването.
Извадете тестото от хладилника и го прехвърлете на работната повърхност. Разточете кора, по-голяма от формата, в която ще печете тарта, след което с помощта на точилката пренесете тестото във формата и с ръце притиснете добре към стените и дъното.
За плънката: с миксер разбийте белтъците със захарта на твърд сняг, добавете меда, бадемите, кората от лимон и рома. Смесете с шпатулата и нанесете пълнежа върху кората. Нарежете смокините на кръгчета, разпределете върху пълнежа и поставете тарта да се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути. Готов е, когато видите, че е почервеняла коричката.