Сложете орехите, брашното, захарта и маслото в кухненски робот или блендер и пуснете на пулсации, докато се получат ситни трохи. Добавяйте по малко от водата и отново смелете, докато сместа се оформи на тесто, което е еластично и може да се обработва. Оформете го на топка, завийте във фолио и поставете в хладилник за 1-2 часа, докато се втвърди маслото в него.
Изстуденото тесто разделете на 24 топчета, които леко разточете върху набрашнен плот. Пригответе 2 форми за мъфини с по 12 гнезда (или 1 по-голяма с 24 гнезда), намазнете и набрашнете, след което поставете във всяко гнездо по едно кръгче тесто и притиснете, за да заеме формата на отвора.
През това време включете фурната да загрява на 190 градуса и сложете тарталетите да се пекат за около 15 мин - трябва да станат златисти на цвят.
За плънката: смесете намачканата тиква с яйцето, наситнените орехи, меда и захарта. Добавете част от канелата и 1 прах ванилия. Щом са изпечени тарталетките, извадете ги от формата и напълнете всяка с получената плънка. Отгоре поръсете със смес от едро счуканите орехови ядки и канела. Пъхнете сладките отново във фурната и допечете за 15-тина минути, след което извадете и оставете да изстинат във формата, преди да ги извадите. При сервиране може да поръсите с пудра захар или да поднесете с разбита сметана/сладолед.