Тас кебап

вход през zajenata.bg
Тас кебап
admin
Добавена от: admin
17116
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г свински гърди (обезкостени)
1/2 ч. ч. ориз „Басмати“
2–3 глави лук
1–2 скилидки чесън
2 с. л. брашно
200 г домати от консерва
2 с. л. краве масло
1 с. л. червен пипер
сол и черен пипер на зърна на вкус
1 връзка магданоз за поръсване 

Месото се нарязва на кубчета и се запържва на висока температура в предварително загрятото олио.

След като месото се запържи, се изважда от мазнината и в нея се слага ситно нарязаният лук.

Когато лукът се запържи до прозрачност, се прибавят скълцаният чесън, брашното, червеният пипер и пасираните домати от консерва. Овкусява се с дафиновите листа, захарта, сол и черен пипер.

След като се получи хомогенна смес, се връща месото, сипва се вода и се оставя да къкри на слаб огън около 40 минути.

Оризът се запържва в маслото. Сипва се вода в съотношение с ориза 3 към 1 и се вари на слаб огън.

Ястието се сервира в подходящи чинии, като по средата на всяка чиния се слага от ориза, а отстрани се залива с кебапа. Накрая се поръсва с наситнен магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft