Тас кебап по класическа рецепта
27 Ноември 2013
424058
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 кг свинско месо, нарязано на хапки
3-4 глави лук
2-3 стръка праз
1 ч.ч. червено вино
1 лъжичка брашно, размито в студена вода
2-3 дафинови листа
червен пипер
черен пипер на зърна
3 с.л. доматено пюре
Задушете лука в тенджерка с малко олио, докато поомекне, след което прибавете късчетата месо и задушете и тях. Поръсете с червен пипер и долейте с вода, така че да покрие месото. Вари се под капак, докато свинското омекне. Добавят се виното, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода, дафиновите листа и черният пипер. Ястието се вари още 20-тина минути, за да стане месото крехко и да се редуцира сосът. Поднася се върху канапе от сварен ориз или картофено пюре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари