Татарски банички в тиган: Лъжица тесто, лъжица плънка, обръщаш и са готови! Излапват ги още горещи!
17 Август 2016
12328
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Много са мързеливи, много са вкусни и се излапват за нула време!
ТАТАРСКИ БАНИЧКИ В ТИГАН:
Продукти:
2 чаши кисело мляко или айрян
1/2 ч.л. сода
2 чаши брашно
магданоз на вкус
300 гр. свинска кайма
1 глава лук
1 скилидка чесън
зелен лук на вкус
сол и черен пипер на вкус
1/2 ч.л. захар
Приготвяне:
- Първо, загрейте киселото мляко до около 30 градуса. Добавете содата и разбъркайте старателно. Добавете солта, захарта и отново разбъркайте сместа, а след това я оставете да престои в продължение на няколко минути.
- Постепенно добавете в кашата брашно, като бъркате непрекъснато тестото. Трябва да бъде еднородно и да напомня на плътността на заквасена сметана.
- Сега трябва да приготвите плънката. Смесете каймата, нарязания на ситно лук, счукания чесън, сол, черен пипер и ситно нарязан магданоз.
- Изсипете в тиган олио на слой около 1 см и го загрейте добре.
- След това много бързо пуснете от тестото в тигана с лъжица, в средата поставете на върха малко от плънката с месо, покрийте отново с тесто, така че като го слагате върху плънката да остане отворче в средата.
- Изпържете баничките от всяка страна до златисто кафяво и сервирайте топли.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари