1 кг кайма
1 чаена чаша вода
2 глави лук
2 - 3 скилидки чесън
сухи подправки на вкус: черен пипер, червен пипер, риган, кориандър и други
За плънката:
кашкавал
кисели краставички
Смелете или нарежете на ситно лука и чесъна, добавете ги към каймата.
Накиснете хляба във водата, отцедете, добавете го при каймата заедно с подправките и омесете добре. Ако е необходимо, налейте малко от водата.
Нарежете краставичките и кашкавала на малки парчета или на ивици.
Оформете от каймата плоски питки в дланта си, в средата сложете от плънката и затворете отгоре каймата, след което придайте форма на кюфтета. Оваляйте всяко в галета и подредете в подмазана с олио тава. Полейте с малко мазнина повърхността им и изпечете в предварително загрята до 200 градуса фурна до готовност (около 20 - 25 минути).