Татарско кюфте с шунка и кашкавал
15 Май 2013
46318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Омесете каймата с лука, яйцето, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб и подправки на вкус. Оставете я да престои в хладилника на 1-2 часа. Преди пърженето на кюфтетата пригответе плънката: нарежете шунката и кашкавала на парченца или ивички, а гъбите - на дребно.
Вземайте от каймата парчета колкото яйце и ги разстелете върху дланта си. Във всяко парче поставете по кубче кашкавал, шунка и половин гъбка. Затворете каймата около плънката и оваляйте добре, така че да се получи кюфте. Оваляйте кюфтето в брашно и изпържете в сгорещената мазнина. Може да приготвите кюфтетата и на скара (или във фурната). Поднесете с гарнитура от пържени картофки, салата и сос по избор!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари