Татарско кюфте с шунка и кашкавал

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Татарско кюфте с шунка и кашкавал
Татарско кюфте с шунка и кашкавал
admin
Добавена от: admin
46318
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг. кайма
1 глава лук
1 яйце
1 връзка нарязан магданоз
1-2 филии сух хляб
сол, черен пипер и кимион на вкус
олио за пържене
брашно
за плънката:
50 гр. кашкавал
4-5 листа тънко нарязана квадратна шунка
десетина гъбки от буркан

Омесете каймата с лука, яйцето, магданоза, накиснатия във вода и отцеден хляб и подправки на вкус. Оставете я да престои в хладилника на 1-2 часа. Преди пърженето на кюфтетата пригответе плънката: нарежете шунката и кашкавала на парченца или ивички, а гъбите - на дребно.
Вземайте от каймата парчета колкото яйце и ги разстелете върху дланта си. Във всяко парче поставете по кубче кашкавал, шунка и половин гъбка. Затворете каймата около плънката и оваляйте добре, така че да се получи кюфте. Оваляйте кюфтето в брашно и изпържете в сгорещената мазнина. Може да приготвите кюфтетата и на скара (или във фурната). Поднесете с гарнитура от пържени картофки, салата и сос по избор!  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft