Татко беше голям рибар, от него го знам: Така се прави перфектната пържена рибка, с хрупкава...
1 Август 2016
43212
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
На мнозина им се струва, че няма нищо по-лесно от това да изпържат риба: не е голяма философия и отнема по-малко време от пърженето на месо. Но дори и опитни домакини се сблъскват с факта, че рибата се получава недопечена, залепва за тигана или става твърде суха.
Днес с удоволствие ще споделим с вас няколко любими трика за готвене както на речна, така и на морска риба. Може би някои от вас са запознати с тях и искат да добавят нещо - пишете в коментарите!
Как да се изпържим перфектно рибата:
- Първо почистете трупа от вътрешностите, отрежете главата и измийте добре. Повечето риби се разделят на части, важно е те да не са твърде дебели, в противен случай няма да се сготвят добре.
- Осолете цялата риба или парчета за 30 минути преди пърженето: сол трябва да се абсорбира добре. Подправете рибата с джинджифил, черен пипер, куркума, шафран, подходящи са също и кимион, мащерка, кардамон.
- Непременно оваляйте рибата в брашно. За да спестите време и да запазите кухнята чиста, може да поръсите малко брашно в найлонов плик, а след това да пъхнете вътре рибата и да разтърсите добре, така че да се покрие равномерно.
- Преди да сложите рибата в тигана, уверете се, че е добре загрят, иначе рибата ще залепне или ще се свари. Използвайте голямо количество растително масло, най-малко 4 супени лъжици.
- В никакъв случай не покривайте тигана с капак, защото така ястието ще се задуши.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари