Таханов сос
8 Юли 2013
13467
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Скилидките чесън се нарязват на ситно и се претриват с щипка сол. Магданозът и кориандърът се нарязват на ситно. В блендер се смесват пресованият чесън, нарязаният магданоз и кориандър, добавя се таханът, лимоновият сок, щипка кимион и 3-4 с.л. вода (може да сложите 3-4 кубчета лед вместо вода, ако блендерът е мощен). След като се смеят добре, се добавя на тънка струя зехтинът (ако имате сусамово олио – може да използвате него вместо зехтин). Разбива се до гладка смес. Може да се съхранява в затворена бутилка в хладилника. Много подходящ за заливка на салати или като сос към печен или пържен патладжан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари