Те парят, ние лапаме - няма спиране, толкова са вкусни! Топящи се в устата Царски бюречета с месо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Те парят, ние лапаме - няма спиране, толкова са вкусни! Топящи се в устата Царски бюречета с месо:
Те парят, ние лапаме - няма спиране, толкова са вкусни! Топящи се в устата Царски бюречета с месо:
993
Източник: За Жената
Те парят, ние лапаме - няма спиране, толкова са вкусни! Топящи се в устата Царски бюречета с месо:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Закуска, с която трябва да поглезите любимите си хора, когато имате такава възможност - домашни бюречета с месо , които съвсем лесно може да приготвите сами! От месенето, разточването на корите и навиването им - ние ще ви дадем пълни инструкции със снимки и накрая ще се възнаградите с прекрасен резултат! Гарантираме, че първата тава ще се изяде още гореща, от фурната! И така ето какво ви трябва за неустоимите и Топящи се в устата Царски бюречета с месо :

Топящи се в устата Царски бюречета с месо

Продукти (измерени с чаша от 200 ml и малка чаена чаша от 100 ml):

За тестото:

  • 1 чаша топла вода
  • 1 чаша топло мляко
  • 1 чаена лъжичка суха мая
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 4 1/2 чаши брашно
  • 1 супена лъжица олио за омесване на тестото

За намазване:

  • 50 гр. разтопено масло
  • 1/2 чаена чаша олио 50 мл

За плънката:

  • 3 средно големи глави лук
  • 300 г кайма
  • подправки: сол, черен и червен пипер
  • 1 връзка ситно нарязан магданоз

За намазване отгоре:

  • 1 жълтък
  • 1 ч.л.
прясно мляко или олио

Приготвяне:

Замесете меко тесто от посочените продукти, като го полеете с малко олио и го омесете добре, за да стане гладко и еластично. Веднага го разделете на 6 топки, сплескайте ги с длани и ги потопете в мазнина.

тесто в мазнина

Снимка: YouTube

Оставете ги захлупени да починат около 15 минути, като през това време запържете ситно нарязания лук с месото. Подправете на вкус. По желание се добавя ситно нарязан магданоз или зеле.

тънка домашна кора

Снимка: YouTube

Върху равна повърхност постепенно с длани разточете голяма тънка кора. Поръсете пълнеж по цялата повърхност. В единия край сложете дълга точилка и набръчкайте леко кората, докато я навивате на руло.

кора с пълнеж

Снимка: YouTube

След това извадете точилката и навийте рулото на баничка.

кора върху точилка

Снимка: YouTube

домашно бюрече

Снимка: YouTube

Подредете баничките в тава, застлана с хартия за печене, и след като почиват около 15 минути ги намажете с жълтък и по желание ги поръсете със сусам, кимион...

бюречета с жълтък

Снимка: YouTube

Печете ги в загрята фурна на 180 градуса до зачервяване. 

бюречета в тавата

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

бюречета с месо

Снимка: YouTube

домашен бюрек плънка

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft