Те са пухкави и мекички, а сърцевината им е пълна със сочна шунка и разтопен кашкавал: Царски понички

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Те са пухкави и мекички, а сърцевината им е пълна със сочна шунка и разтопен кашкавал: Царски понички
Те са пухкави и мекички, а сърцевината им е пълна със сочна шунка и разтопен кашкавал: Царски...
admin
Добавена от: admin
30657
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


За тестото:

1 кг брашно

1 кубче прясна мая

2 ч.л. захар

2 ч.л. сол

200 мл прясно мляко

150 гр. размекнат маргарин

4 жълтъка

4 супени лъжици (препълнени) заквасена сметана

4 сварени и пасирани картофа със среден размер

За плънката:

200-300 гр. настъргана шунка/салам
200-300 гр. настърган кашкавал

Освен това:

олио за пържене

малко пармезан - за поръсване

* Белтъците могат да се добавят в плънката от шунка и кашкавал
 


Маята се захваа със захарта, млякото и малко от цялото брашно. Изчаква се да се активира. След това се замесва средно меко тесто с всички други съставки. Оставя се на топло да удвои обема си.

Втасалото тесто се прехвърля на набрашнен плот и се разтегля на кора с леко натискане на точилката. Дебелината на кората трябва да е колкото малкия пръст. В едната половина от кората се отбелязват кръгове с формичката, с която ще реже (може и чаша), а в средата им се поставя плънката, след което се прихлупва с другата половина от кората. Изрязват се поничките.

Оставят се да втасат върху набрашнена повърхност, покрити с чаршаф.

След това се пържат в предварително загрята мазнина със страната, която е втасала, нагоре (в олиото се потапя страната, която е отдолу). След това се обръщат и от другата страна.

Още топли се поръсват с пармезан или кашкавал.
Приятен апетит!

* Формичката, с която режете, трябва да бъде с остри ръбове. Предварително я потопете в брашно.

Трябва да има достатъчно олио в тигана, но не прекалено много - половината от поничката да бъде в олиото. Може да ги поливате с горещото олио, докато се пържат.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.

Не забравяйте да сложите клечка за зъби в олиото - така то по-малко ще загаря.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft