1. Брашното пресейте и добавете към него захарта и солта. Постепенно добавете от водата и месете, за да получите меко тесто, което съвсем малко се лепи по ръцете. Месете по-дълго време - поне 10-тина минути. Разделете тестото на 6 еднакви топки, намажете ги хубаво с олио, поставете върху дъска и покрийте с найлонова фолио. Оставете тестото да почине поне 1 час (най-добре час и половина), преди да започнете да работите с него.
2. Поставяйте всяка топка върху набрашнения плот или върху чаршаф. От всяко топче разтеглете внимателно с ръце кора, колкото може по-тънка. Поръсете я с разтопено масло, след това сгънете краищата до средата. Отново поръсете и поставете от плънката. Нарежете на 2 части, навивайки ги като руло, и от всяко завийте охлювче, след това ги прехвърлете върху намазнена тава за печене.
3. За пица баничките: върху сгънатата кора поставете от шунката (настъргана или нарязана), наръсете риган и поръсете с кетчуп.
За другата плънка:
Сиренето натрошете с вилица и счупете вътре яйцата, след това хубаво ги смесете (плънката не трябва да бъде течна).
4. Сложете да се пекат в предварително загрята фурна, докато получат красив златисто-жълт цвят. Нека се охладят малко, след това ги поднесете с чаша прясно или кисело мляко.