Покрай Коледа и Нова година почти всяка една домакиня приготвя традиционната руска салата. Обикновено се готвят огромни количества, които трудно успяват да се похапнат, заради отрупаните с ястия трапези.
Ако и вие се намирате в подобна ситуация и се чудите какво да сготвите с тази вкусотия, предлагаме ви едни нестандартни кюфтенца, чиито вкус категорично ще ви изненада положително.
• картофи - 300 г;
• моркови - 1 бр. от туршия;
• кисела краставичка - 1 бр ;
• чушки - 1 бр.;
• майонеза - 1 с.л.;
• сол;
• магданоз – пресен;
• яйца - 1 бр.; • галета;
• нишесте - 1 с.л. натурално;
• олио - за пържене.
Начин на приготвяне:
Приготвянето на руската салата е както обикновено.
Картофите се нарязват, измиват и варят. Морковите и чушката, ако са от туршия, не се обработват допълнително, а се режат на малки кубчета. Продуктите се смесват, овкусяват се с майонеза, сол, магданоз и към тях се прибавя нишестето и галетата. Това е рецептата за най-вкусните кюфтета, които сте опитвали
Даже да добавите колбас, грах, кисели краставички или друг продукт, който харесвате. Оформят се малки кюфтета, които след това се овалват в галета и се потапят в разбитото яйце. След това се поставят в нагорещена мазнина и се пържат, докато не хванат златист загар.
Задължително се изваждат върху салфетка, за да може да се попие излишната мазнина.
За предпочитане е да се гарнират със салатка с пресни зеленчуци или млечен домашен сос. Това са необикновено вкусни, ароматни и много интересни кюфтенца, които задължително да пробвате да си приготвите. Сигурни сме, че всички у дома ще ги заобичат и вече няма да се чудите какво да правите с остатъка от руската салата!