Тези медальони не са от месо, но ги излапват първо месоядците вкъщи! Най-вкусното нещо с патладжани!
2 Септември 2016
24342
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Патладжани и сирене - една незабравима комбинация! Съчетанието от тези два, на пръв поглед, ежедневни продукта, ще ви даде невероятно усещане за вкус.
Патладжанени медальони със сирене
Продукти:
2-3 патладжана
1/4 връзка босилек
400 гр. сирене Рикота
200 гр.
Моцарела
100 гр. пармезан
4 яйца
брашно на вкус
галета на вкус
олио на вкус
сол на вкус
Приготвяне:
- Нарежете патладжаните на филийки, поръсете ги със сол за отстраняване на излишната влага и омекване. Оставете ги да престоят в продължение на 30 минути. С хартиена кърпа попийте патладжана.
- Отделно от това, смесете 1 яйце, нарязания босилек, рикотата, моцарелата и настъргания пармезан.
- Намерете две подобни по размер парчета патладжан. Намажете върху едното от сместа със сирене, поставете другото отгоре и натиснете добре.
- Покрийте тава за печене с хартия за печене и подредете отгоре медальоните.
- Пъхнете за 30-60 минути във фризера.
- През това време счупете 3 яйца, подгответе брашното и галетата.
- Поставете охладените медальони върху чиния.
- Вземете голям дълбок тиган и загрейте олиото до 180 градуса.
- Панирайте патладжанените медальони в брашното, яйцето и галетата, и ги изпържете в олиото до златисто-кафяво.
- Сложете ги върху хартиени кърпи, за да попият излишната мазнина.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари