Обичате ли палачинките за закуска, но не искате да отделяте много време за приготвяне на тестото? Знаем начин, който ще помогне на вас и на цялото ви семейство да се наслаждавате на удивително нежни и вкусни палачинки за максимално кратко време всяка сутрин!
И днес Ви каним да научите как да си направите ябълкови бисквитени палачинки от три съставки и с ярък вкус на печена ябълка!
Ябълкови палачинки
Тази рецепта за палачинки се отличава с факта, че не съдържа нито прясно мляко, нито заквасена сметана, нито кисело мляко. Само яйце, захар и брашно! Правите тестото и пържите в тиган под формата на златни палачинки.
СЪСТАВКИТЕ
1 ябълка
1 яйце
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица брашно
5 супени лъжици растително масло (за пържене)
щипка сол
щипка бакпулвер или сода
ПОДГОТОВКА
В удобен контейнер, разбъркайте (с миксер или вилица) яйцето със захарта, добавете сол.
Добавете към сместа брашно и щипка бакпулвер. Смесете добре всичко.
Измийте ябълките, обелете и рендосайте.
Добавете настърганата ябълка в тестото и смесете всичко отново.
Като загрее хубаво тигана с растителното масло, започнете да разпространявате ябълковото тесто с черпак, опитвайки се да направите палачинките овални.
На една палачинка отива една супена лъжица тесто. Ябълките трябва да са достатъчно на тънко рендосани, с дебелина не повече от 1 сантиметър, в противен случай те няма да бъдат изпечени.
Пържете на средна топлина от двете страни. Обърнет с шпатула и вилица.
Поставете готовите палачинки на хартиена кърпа, така че да се абсорбира излишното олио
Най-добре е тези палачинки да се поднасят с мед, заквасена сметана или плодове. Бон апетит!
Ако рецептата ви е харесала, споделете я с приятелите си и ги направете съпричастни към това есенно изкушение