Опитали ли сте всички съществуващи рецепти за палачинки и търсите нещо ново? За нас е удоволствие да ви разкрием тайната за подготовката на елементарни картофени палачинки, които се получават сто пъти по-добре от традиционните. Тънки с аромат на мляко, могат да се комбинират с всякакви неща или да се консумират самостоятелно, да нахранят гостите или пък да послужат за семейна вечеря. Накратко, находка за домакините, които харесват простите експерименти по готвене.
Тънки палачинки, приготвени от картофи. Запишете рецептата и няма да съжалявате!
Палачинки от картофи
СЪСТАВКИТЕ
4-5 картофа
250-300 грама пшенично брашно
3 яйца
5 супени лъжици слънчогледово олио
250-300 ml мляко
1 супена лъжица захар
3-4 скилидки чесън
подправки на вкус
сол на вкус
ПОДГОТОВКА
Обелете картофите, изплакнете и нарежете всеки картоф на 4 части. Поставете картофите в тенджера, напълнете с вода, сол и варете, докато омекнат
Когато картофите се охладят, внимателно заедно с водата, в която сте ги варили, разбъркайте с миксер или пасатор
Добавете към картофената смес обелен и нарязан чесън, прясното мляко, яйцата и брашното. Разбъркайте добре. Добавете растителното олио и 1 ч. л.
На топъл тиган изсипете малко растително масло и изпечете тънки палачинки със среден диаметър, поръсете с подправки. Имайте предвид, че палачинките от картофи са по-крехки, така че трябва да ги обърнете внимателно.
Готово! Ароматните картофени палачинки могат да се поднасят като самостоятелно ястие или да се използват като основа за пълнене на гъби, месо или зеленчуци.
Бон апетит!
И сега споделете с приятелите си в социалните мрежи.