Всички ги обичаме още от деца, но сега ще ви предложим един вариант, който едва ли сте пробвали и сме сигурни, че ще ви хареса много.
Когато се събудите от миризмата на палачинки сутрин, животът някак си става по- хубав.. Те са подходящи по всяко време на деня , с пълнеж и добавки. По-разнообразно ястие е трудно да се измисли.
Има много рецепти за палачинки, пълнени с плодове и завършващи с хайвер. Но палачинките с месо са най -любимите ни - сочни, ароматни и нежни. Започнете ли да ги правите веднъж, това ще ви стане любимата вечеря
Съставките
кайма (свинска или телешка по ваш избор) 500 грама
прясно мляко 250 ml
яйце 2 бр.
Заквасена сметана 5 супени лъжици
лук 2 бр.
Пшенично брашно 150 грама
2 бульона
сол на вкус
Подготовка
Запържете каймата на тиган, добавете в нея две супени лъжици заквасена сметана и една и половина чаша бульон.. Разбъркайте добре, покрийте и оставете да къкри, докато течността се изпари напълно. Внимавайте да не прегорите мляното месо: трябва да остане меко и крехко
Направете си 10 тънки палачинки по обичайната рецепта, която си ги правите. Преди пържене, намажете с бекон не само дъното на тигана, но и цялата му вътрешна повърхност. При желание може да бъде заменено с растително масло. Също подгответе съд за печене: поставете го във фурната в продължение на 10 минути, след което го намазнете добре
Вземете охладените палачинки и обвийте всяка с 2 супени лъжици месо. Наредете палачинките в тавичка. Можете да добавите малко масло. Печете във фурната при 150 ℃ за около 20 минути.
Докато палачинките се готвят остава да направите соса от бульон: изсипете в него една супена лъжица брашно, нарязан фино лук и заквасената сметана. Смесете всичко добре и го оставете малко да къкри
Готовите палачинки извадете от фурната и изсипете соса. Сервирайте горещи
Можете да експериментирате и да приготвите доматен или гъбен сос за палачинки . Това ще бъде не по-малко вкусно! Веднага след като оближете пръстите си, споделете рецептата с приятелите си, така че и те да могат да приготвят това вълшебно ястие!