Тези кашкавалени пури се топят в устата и са идеално мезе
Предлагаме ви рецептата за чудни кашкавалени пури. Толкоз са вкусни, че бъдете сигурни – в никой ресторант няма да ви сервират по-апетитни от тях.
Чудни стават тези кашкавалени пури , мезе и половина
Трябват ни 200 грама кашкавал, едно яйце, три лъжици брашно, пет лъжици бира, щипка бакпулвер, сто грама олио.
Първо е необходимо да си нарежем кашкавала на по-дълги парчета. След това си разбъркваме хубаво жълтъка от яйцето заедно с брашното, бакпулвера и бирата.
Към тази смес после си добавяме и белтъците, които преди това вече сме разбили на сняг. Взимаме си нарязаните парчета кашкавал и ги потапяме едно по едно в готовата вече смес.
След това ги мятаме в загрятата мазнина в тигана и ги пържим, докато добият онзи апетитен и прекрасен златист цвят. Обръщаме ги от всички страни, но не бива да ги оставяме без надзор, трябва да сме до тях, за да не загорят.
Стават много бързо и са чудно вкусни. Идеални са, както за обяд, така и за вечеря и може да се гарнират със свежа салата, както и с доста други неща. Вървят страхотно ако пък ги поставите като гарнитура за риба. А може да ги полеете с различни и апетитни сосове.