Ябълката е сред най- популярните плодове за отслабване. И има защо.
Освен че помага за регулирането на килограмите, плодът понижава холестерола, подобрява работата на чревния тракт. Ябълката е полезна още за сърцето и черния дроб.
След като вече настъпи сезонът им, бихме могли да ги включваме по- често в храненето си. Особено при проблеми с теглото.
Можем да консумираме ябълката по различни начини, така че да не ни омръзва.
Един от начините да разнообразим менюто си и приема на плода, е като го приготвяме като напитка. Това е най- удобният начин да съчетаем ябълката с други съставки, които също подпомагат отслабването.
В рецептите ябълката се съчетава с домашна напитка от овесени ядки. Тя се приготвя много лесно. Слагаме овеса да кисне във вода, докато стане много мек. След това го слагаме в блендера и го разбиваме с малко вода, за да получим течност.
Ето няколко лесни и ефективни рецепти:
1. Шейк от ябълка и ленено семе
Лененото семе е сред доказаните средства за отслабване. Съдържа много фибри и антиоксиданти, както и ценните омега- 3 мазнини. Комбинирането на ленено семе на прах със зелена ябълка помага за ефективното топене на мазнините по корема.
Съставки: 1 зелена ябълка, 10 грама ленено семе на прах, чаша домашна напитка от овес
Приготвянето е много лесно. Измиваме и нарязваме ябълката на парчета. Слагаме я в блендера, за да стане на сок. Накрая добавяме лененото семе.
2. Шейк от ябълка, канела и бадеми
Съставки: 1 зелена ябълка, 1 чаша домашна напитка от овес, 10 счукани бадема, 1 лъжичка канела
Тази рецепта е много подходяща за започване на деня. Зарежда ни с енергия, стимулира метаболизма и понижава кръвната захар. Освен това, подобрява работата на чревната перисталтика.
Слагаме всички съставки в блендера и разбиваме. Накрая поръсваме с канелата.
3. Шейк от ябълка, лимон, мента и ананас
Тази напитка помага да имаме плосък корем, но в същото време действа и успокояващо.
Съставки: сок от ½ лимон, 2 резена ананас, ½ зелена ябълка, чаша вода, 5 листенца мента,
Приготвя се за 5 минути в блендера. Пие се веднага, за да не се изгубят ценни съставки.