Тези сладки топчета винаги удрят десятката в сърцата на децата, мъжът ми им се радва също, а съседките са у нас за кафе веднага

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тези сладки топчета винаги удрят десятката в сърцата на децата, мъжът ми им се радва също, а съседките са у нас за кафе веднага
Тези сладки топчета винаги удрят десятката в сърцата на децата, мъжът ми им се радва също, а...
10969
Тези сладки топчета винаги удрят десятката в сърцата на децата, мъжът ми им се радва също, а съседките са у нас за кафе веднага
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Домашните мини понички не могат да се сравняват със закупените, особено тези, които ще ви представим днес. Малки, но много вкусни и лесни за приготвяне в тиган, по никакъв начин не отстъпват място на купешките.

Топки от тесто, пържени в олио, имат място да бъдат в много кухни по света. В различните държави ги наричат по различни начини, а при нас като започнете от бухти, мини понички и стигнем чак до тестени топчета.

Както искате така ги наречете, важното е, че са много лесни и вкусни за приготвяне и могат да се комбинират с абсолютно всичко.

 

Съставките

Пшенично брашно 500 грама

Кондензирано мляко 400 ml

сол на вкус

яйце 2 бр.

сода 1 малка лъжичка

Слънчогледово олио 150 ml

 

Подготовка

Разбийте яйцата със сол и сода. Смесете с кондензираното мляко и бавно добавете брашното, за да ви стане гъсто тестото.
След като тестото е готово оформете малки топчета с размера на лешници. Намажете ги хубаво с олио и запържете в предварително нагрят тиган.

Сервирайте със сладко или солено според вкуса ви! Ако рецептата ви е харесала споделете с приятелите ви!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft