За да го подготвите ще ви трябват следните съставки:
- 2 броя тиквички (около 600 грама)
- 2 супени лъжици брашно
- 1 супена лъжица нишесте
- 2 яйца
- сол - 0,5 чаена лъжичка (на вкус)
- Черен пипер по желание
- Растително масло за пържене
- 1 скилидка чесън
- 20 грама копър
Първо измийте добре тиквичките. Ако са млади не е нужно да ги белите.
Снимки: Youtube.com
След това нарежете тиквичките на парчета с желаната от вас големина и форма. Можете да използвате къдраво ножче, за да направите кубчета на порции. Това ще направи ястието по-удобно за консумация.
След това оваляйте тиквичките в брашно и нишесте, но не забравяйте, че по-късно трябва да добавите сол, за да не изтича сокът от тиквичките. Оваляните в брашно и нишесте тиквички ще имат апетитен златист цвят и хрупкава коричка след пържене.
След като се покрият, добавете яйцата и разбъркайте добре, за да покриете всяко парче тиквичка с яйцето. Това ще създаде вид покритие от тесто върху тиквичките.
Сега сол и черен пипер тиквичките на вкус и разбъркайте добре отново.
Загрейте растителното масло в тиган и запържете тиквичките на среден огън, като ги обръщате да се запържат от всички страни до златисто кафяво.
След като се изпържат, преместете тиквичките върху хартиена кърпа, за да се отървете от излишната мазнина.
Към още топлите тиквички добавете настърган на ситно чесън и наситнен копър.
Разбъркайте всичко внимателно.
И сега нашето вкусно ястие от тиквички е готово за консумация!
Насладете се на вкуса и аромата на тази изискана кулинарна радост!
Редактор: За Жената
Източник: jemchyjinka.online