Тези трикове няма да намерите в нито една готварска книга. 20 тайни, които всяка добра домакиня трябва да знае!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Тези трикове няма да намерите в нито една готварска книга. 20 тайни, които всяка добра домакиня трябва да знае!
548871
Снимков материал: pixabay.com
Тези трикове няма да намерите в нито една готварска книга. 20 тайни, които всяка добра домакиня трябва да знае!

Интересно е, че тези тайни и трикове няма да намерите в нито една книга за готвене, а ще ви разкрият как да спасите изгорялото ядене, как да изчистите загорелият тиган, дори и как месото да направите много по- вкусно.

 

1. Предотвратете развитието на бактерии от млечните продукти

За сметаната и киселото мляко да издържат повече, обърнете опаковката наопаки и съхранявайте в хладилник. Така ще създадете един вакуум, който ще предотвратява развитието на бактерии.


2.

Удължете свежестта на зеленчуците

Сложете хартия в хладилника, за да попие излишната влага, която причинява бързо разваляне на зеленчуците.


3. Проверете дали яйцата са пресни

Това вероятно вече го знаете, но си струва да повторите. Пресни яйца потъват във водата, а старите плуват.

 

4. Как да не ви се втвърди кафявата захар?

Съхранява се в хладилник в стъклен съд. 

 

5. Не позволявайте на солта да се втвърди

Поставете няколко зърна ориз в солницата. Оризът абсорбира влагата, която може да твърди и направи на буци солта.


6.Как сиренето и кашкавалът да останат по-дълго свежи?

Намажете краищата с маргарин или масло и повтаряйте процедурата след всяко отрязано парче.

 

7. Как маслото да остане свежо?

Ако маслото е с отстъпка в магазина, свободно купете повече пакетчета, защото можете да го съхранявате във фризера и след 6 месеца. Просто поставете във вакумиран контейнер, за да не получи миризма от другата храна.


8. Как шампанското да бъде отново пенливо?

Поставете зърно-две стафиди в шампанското, което вече не се пени. Естествените захари ще си свършат работата.


9. Включете пудинга в мус

Смесвате пудинга от пакетче със сметана вместо с вода или мляко и ще получите прекраснен мус.

 

10. Оправете втвърденият мед

Медът е единствената храна, която не се разваля, затова не хвърляйте след като се кристализира. Вместо това загрейте съдът в топла вода, докато се избистри.


11. Как да спасим пресолената супа?

Добавете няколко пресни картофи и ябълки, за да абсорбират солта. Оставете 10-ия минути и ги извадете. Ако това не помага, добавете малко захар или ябълков оцет. Последният вариант е супата да се разреди с вода.


12. Как да приготвите жилаво месо?

Жилавите парчета месо мариновайте със следните съставки - бира, оцет, домати, лимон, папая или ананас. Тези неща съдържат ензими и киселини, които омекотяват месото.

13. Освободете се от излишните мазнини в супата

Ако супата е прекалено мазна, поставете в хладилник половин час, а след това извадете горния слой и след това загрейте. Или поставете няколко кубчета лед в супа и отстранете мазнината, която ще се залепи за тях. Можете да поставите и лист маруля и да изчакате няколко минути, докато поеме мазнините, така че след това да махнете като омекне.


14. Какво да правим с вкуса на загоряло мляко?

Ако млякото ви е изкипяло и мирише на изгоряло добавете малко сол. Вкусът на изгоряло ще бъде значително намален.


15. Ускорете зреене на плодовете

За да може плодовете за узреят през нощта, поставете в хартиена торба с 1 ябълка. Ябълката изпуска газ етилен, който ускорява процеса на зреене.


16. Спасете загорелият сос

Ако сосът ви загори, а нямате съставки, за да направите нов, смесете 1 чаена лъжичка фъстъчено масло в 1 чаша сос.

 

17. Отърви се от ароматите в пластмасовите съдове

Единственото решение е да напълните със смачкана вестници, които ще поемат ароматите. Преди следващото използване измийте.


18. Как да спасим загорелият тиган?

Изсипете сода бикарбонат и 4-5 супени лъжици сол. След това добавете вода, докато се покрият съставките и оставете да престои една нощ. На другият ден измийте.


19. Почистете неръждаема стомана

Алкохолът много лесно почиства всички петна по стоманата. Сложете малко алкохол на памук и изтъркайте проблемните места.


20. Как да се почистите медените съдове?

Използвайте кетчуп. Само сложете малко и полирайте

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft