Тези чудни хапчици ще събудят сетивата ви по най-приятния начин: Солени тригуни от пухкаво тесто с масло и сирене

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Тези чудни хапчици ще събудят сетивата ви по най-приятния начин: Солени тригуни от пухкаво тесто с масло и сирене
Тези чудни хапчици ще събудят сетивата ви по най-приятния начин: Солени тригуни от пухкаво тесто...
admin
Добавена от: admin
19462
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
1 кубче прясна (40 гр.) мая
400 мл кисело мляко
200 мл вода (за маята)
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжичка сол
300 гр. твърдо сирене
300 гр. масло или маргарин
1 яйце

Маята се захваща предварително в топлата вода заедно с 1 лъжица от захарта и 1-2 лъжици брашно. Щом сместа шупне, се замесва с брашното, като се добавят киселото мляко (със стайна температура), захарта и солта, и се меси до меко и гладко тесто. 
Тестото се оставя да втаса на топло, а след това се разделя на три части. 
От всяка част се разточва кора, която се маже с размекнато масло (маргарин), след това отгоре се настъргва 1/3 от сиренето и от двете страни кората се прегъва, след което се навива на руло -достатъчно е да се завие само два пъти. Така получените рула се нарязват на триъгълници и се нареждат в намазана с олио тава. Оставят се да втасат, след което се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 12-15 минути. 

солени тригуни със сирене
Преди да се поставят във фурната, тригуните се намазват с разбито яйце. 

солени тригуни със сирене 1
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft