Мойте Рецепти
Маята се захваща предварително в топлата вода заедно с 1 лъжица от захарта и 1-2 лъжици брашно. Щом сместа шупне, се замесва с брашното, като се добавят киселото мляко (със стайна температура), захарта и солта, и се меси до меко и гладко тесто.
Тестото се оставя да втаса на топло, а след това се разделя на три части.
От всяка част се разточва кора, която се маже с размекнато масло (маргарин), след това отгоре се настъргва 1/3 от сиренето и от двете страни кората се прегъва, след което се навива на руло -достатъчно е да се завие само два пъти. Така получените рула се нарязват на триъгълници и се нареждат в намазана с олио тава. Оставят се да втасат, след което се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 12-15 минути.
Преди да се поставят във фурната, тригуните се намазват с разбито яйце.