
1 парче телешко с кост, със или без месото
300 гр. телешка карантия
5-6 картофа
3-4 моркова
1 корен от магданоз
подправки на вкус - сушени зеленчуци, черен пипер, сол, магданоз
300 гр. мариновани гъби - печурки
За соса:
4-5 скилидки счукан или нарязан чесън, на вкус - оцет, чаена лъжичка вода и олио
В голяма тенджера сложете да врат костта, месото, картофите, морковите и корена от магданоз, добавете малко сол, черен пипер на зърна. Варете дълго, докато костта се разпадне и месото е добре сварено. Извадете костта, ако има месо по нея - отделете го, карантията нарежете. Извадете и зеленчуците. С пасатор или миксер намачкайте или пасирайте месото и зеленчуците, след което върнете във водата, предварително прецедена. Оставете супата да поври, докато се изравни съдържанието в тенджерата. Когато поври, добавете гъбите и подправките, за да овкусите чорбата.
Заедно с гъбите оставете супата да къкри още 5-6 минути. Отстранете от огъня. Чорбата е готова.
Счукайте чесъна, изсипете малко вода в него, добавете оцет на вкус. Загрейте малко олио и попарете сместа с него. С този пикантен сос поднесете чорбата.