400 г телешко месо
300 г телешки бъбреци
200 г гъби
100 мл бяло вино
200 г заквасена сметана
100 г масло
1 глава лук
1 с.л. брашно
1 с.л. лимонов сок
1 бръзка магданоз
черен пипер, сол
Телешките бъбреци се почистват и се нарязват на шайби с дебелина около 0.5 см. Телешкото месо се накълцва на много малки парченца. Лукът и магданозът също се нарязват на ситно. Половината от маслото се загрява в подходящ тиган. Месото и бъбреците се овалват в брашно и се запържват в маслото, докато станат готови. В другата половина от маслото се задушава лукът, добавят се виното и нарязаните гъби, добавя се лимоновият сок и се оставя да ври на слаб огън докато изври половината от течността. Добавя се сметаната, сместа се оставя отново да заври и се оставя да ври на слаб огън, като се разбърква леко. Добавя се запърженото месо и бъбреци, изчаква се отново да заври и се сервира поръсено със ситно нарязан магданоз.