Пържолите се изтъняват с чук за пържоли, за да станат крехки. От нарязания лук, соевия сос, олиото, бялото вино и чесъна се приготвя марината. В нея се накисват пържолите и се оставят в хладилник за поне 1-2 часа. Щом измине необходимото време, месото се отцежда от маринатата и се слага в добре загрят (грил-)тиган с незалепващо покритие и със съвсем малко мазнина. Пържолите се запържват и от двете страни - до готовност. Изваждат се от тигана и се оставят в загрят съд. В същия тиган се слагат нарязаните гъби и се задушават добре в мазнината от пържолите. Щом се запържат добре, върху тях се изсипва маринатата, оставя се да кипне, след което към нея се добавя размитото във водата нишесте. Бърка се, докато сместа се сгъсти до сос. Пържолите се връщат в тигана и се задушават 5-6 минути със соса. Поднасят се със задушени зеленчуци, картофено пюре, салата и пр.
Телешка пържола на тиган
27 Януари 2014
88576
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари