400 г телешко месо
600 г картофи
2 моркова
1 глава лук
400 г домати
1 к.ч. фиде
1 яйце
200 г кисело мляко
сол
Време: 180 минути
Телешкото месо (400 г) се нарязва на хапки и се сварява до пълно омекване. Картофите (600 г) се обелват и нарязват на кубчета, както и морковите (2 бр) и лукът (1 глава). Доматите (400 г) се рендосват. След като телешкото месо се свари, се изважда, а бульонът от него се прецежда. В прецедения бульон се слагат нарязаните на кубчета зеленчуци и фидето (1 к.ч.). Щом картофите омекнат, се добавят настърганите домати (400 г) и месото. Супата се оставя да ври за още 15 минути. Накрая се застройва с разбитото в киселото мляко (200 г) яйце (1 бр) и се посолява на вкус. По желание се поръсва със ситно нарязан пресен магданоз.