За чорбата ще ви трябва:
1 кг. телешки вратни пържоли
2 големи моркова
1 корен целина
1 корен пащърнак
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 супена лъжица масло
1 голям картоф
1 чаена лъжичка сол
малко черен пипер
малко брашно
Освен това ще ви трябва:
7 скилидки чесън
малко магданоз
винен оцет и зехтин
Стъпка 1: Намажете пържолите с малко брашно и ги запържете. С това ще затворите порите и месото ще бъде вкусно. След това поставете да се варя около час и половина (или по-малко в мултикукър).
Стъпка 2: Нарежете лука, целината, пащърнака и морковите на ситно. Добавете лука и чесъна, ситно нарязани или настъргани, и запържете всички зеленчуци с малко масло.
Стъпка 3: Когато телешкото е готово, извадете го да изстине, а течността прецедете в тенджерата със зеленчуците. Ситно нарежете голям картоф, за да даде плътност на чорбата. Добавете сол и черен пипер.
Стъпка 4: Охладеното месо нарежете на ситно и го върнете в чорбата за около 30 минути.
Стъпка 5: Настържете чесъна от допълнителните продукти на най-ситната страна на рендето. Ситно нарежете магданоза, разбъркайте и добавете оцет и зехтин.
Стъпка 6: Сервирайте чорбата в чиния и поднесете с чесновия зехтин. Внимателно, има много чесън!