Телешки гърди в гъбен сос
9 Май 2012
11239
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
4 порции месо от телешки гърди
60 г масло
50 г брашно
150 г гъби
6 малки глави лук
връзка ароматни треви (магданоз, дафинов лист и мащерка, завързани с бял конец)
сол
черен пипер
Заливаме телешките гърди с вряща подсолена вода и ги оставяме да престоят 20 минути. Изваждаме и ги оставяме да се отцедят. Правим светла запръжка от маслото и брашното, прибавяме вода и чакаме да кипне. Прибавяме месото, лука, сол и черен пипер, връзката ароматни треви и варим. След около един час прибавяме гъбите, нарязани на парченца, и продължаваме да варим. Изваждаме връзката ароматни треви, подреждаме месото в чинни и заливаме със сос. Под месото можем да поставим крутони, изпържени в масло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари