1 кг телешки или свински език
3 с.л. олио
2 глави лук
1 бр. чушка
1 с.л. брашно
500 г обелени и настъргани домати от консерва
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 2 зърна бахар, сол, черен пипер
5 скилидки чесън, нарязан
1/2 връзка магданоз, ситно нарязан
Сварете езика в леко подсолена вода до омекване. Нарежете го на филийки и поръсете със сол и черен пипер. Нарежете лука, чушката и магданоза на ситно. Отделно запържете лука и чушките в олиото. Прибавете брашното и леко го запържете. Поръсете с червения пипер и добавете доматите. Налейте виното, сложете дафиновия лист и бахара. Варете соса, докато водата се изпари. Когато сосът се сгъсти, прибавете чесъна и свалете от огъня. Поръсете с магданоза и залейте сварения език. Поднесете ястието с варен ориз или картофи.