Телешки език в доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки език в доматен сос
Телешки език в доматен сос
admin
Добавена от: admin
28891
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг телешки или свински език
3 с.л. олио
2 глави лук
1 бр. чушка
1 с.л. брашно
500 г обелени и настъргани домати от консерва
1/2 ч.ч. бяло вино
1 ч.л. червен пипер, 1 дафинов лист, 2 зърна бахар, сол, черен пипер
5 скилидки чесън, нарязан
1/2 връзка магданоз, ситно нарязан

Сварете езика в леко подсолена вода до омекване. Нарежете го на филийки и поръсете със сол и черен пипер. Нарежете лука, чушката и магданоза на ситно. Отделно запържете лука и чушките в олиото. Прибавете брашното и леко го запържете. Поръсете с червения пипер и добавете доматите. Налейте виното, сложете дафиновия лист и бахара. Варете соса, докато водата се изпари. Когато сосът се сгъсти, прибавете чесъна и свалете от огъня. Поръсете с магданоза и залейте сварения език. Поднесете ястието с варен ориз или картофи.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft