Телешки жулиени с гъби и сметана

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки жулиени с гъби и сметана
Телешки жулиени с гъби и сметана
admin
Добавена от: admin
79242
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

600 г обезкостено телешко месо
400 г пресни гъби
3 глави лук
2 с. л. олио
2 с. л. масло
400 мл месен бульон (от кубче)
120 мл бяло вино
150 мл течна сметана
черен пипер, сол

Измийте месото, подсушете го добре и го оформете на тънки ивички (жулиени). Почистете и измийте гъбите, подсушете ги със салфетка и ги нарежете на по-едри парчета. Обелете главите лук и ги нарежете на малки кубчета. В тиган сгорещете олиото заедно с 1 с. л. масло. Пържете в него месото 4 мин. при непрекъснато бъркане. Извадете го от тигана и го сложете в друг съд. Поръсете го с черен пипер и сол. В същата мазнина запържете лука до прозрачност. Добавете гъбите и гответе 4 мин. на силен огън, като разбърквате непрекъснато. Поръсете леко с черен пипер и сол. Върнете месото в тигана. Налейте бульона и бялото вино. Добавете сметаната и варете 5-6 мин. Поръсете с черен пипер и сол на вкус.
Поднесете готовото месо с гарнитура от пържени или варени картофи, или варен ориз. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft