Телешки кебап
9 Януари 2013
26638
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г телешко месо
5 картофа
2 моркова
2-3 глави лук
1 връзка корени за супа
5-6 зърна черен пипер
1 дафинов лист
1 чаша вино
2 чаши вода
1/2 чаша мазнина (мас)
1 лъжица брашно
сол
Нарежете месото на малки късчета, лука и морковите - на ситно, обелете чесъна и картофите. Сложете всички продукти в тенджерата под налягане. Захлупете и варете около 1 час на тих огън. Свалете от огъня и като се намали налягането, отворете капака. Пасирайте с вилица единия картоф и зеленчуците (за да се получи гъст сос).
Поднесете със сварен ориз, прясна салата или туршия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари