4 телешки котлета
60 г масло
1 малка чаша бяло вино
60 г шунка
1 малка глава лук
3 моркова
3 лъжици галета
магданоз
лимонов сок
хвойна
майорана
смлян черен пипер
сол
Начукваме леко телешките котлети и ги намазваме със смес от лимонов сок, смлян черен пипер, счукана хвойна, майорана и сол. Изпържваме ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета моркови до пожълтяване в маслото, разтопено в огнеупорен съд, прибавяме котлетите и ги изпържваме от двете страни. Наливаме виното и 1 малка чашка вода, върху всеки котлет поставяме по 1 лъжица ситно нарязана шунка, поръсваме със смес от галета и много ситно нарязан магданоз, нареждаме парченца масло и печем в слаба фурна до омекване. Сосът трябва малко да се поизпари. Поднасяме котлетите с гарнитура от картофено пюре, залети със соса от печенето.