кайма - 500 г телешка
яйца - 1 брой
сол - 1 щипка
магданоз - 2 стръка пресен
индийско орехче - 1 щипка
мазнина - 1 с.л. разтопено краве масло
сухар - 2 с.л. счукан
олио - 50 мл
брашно - 2 с.л., за Бешамела
яйца - 1 жълтък
прясно мляко - 500 мл
лимонов сок - 1 с.л. прясно изцеден
сол - 1 щипка
кашкавал - 100 г настърган
мазнина - 2 с.л. краве масло
Телешката кайма се омесва заедно с 1 яйце, щипка сол, щипка индийско орехче, 1 с.л. разтопено краве масло и 1 ч.л. ситно нарязан магданоз. Каймата се оставя 20 минути да се овкуси и се оформят 4 кюфтета, които се овалват в счукан на ситно сухар. Пържат се в горещо олио.
За Бешамела сложете брашното в купичка. Долейте 100 мл прясно мляко и разбъркайте до получаване на каша. Загрейте 2 с.л. краве масло в тиган на котлона. Добавя се млечната каша и се бърка в продължение на 3-4 минути, за да се запържи.
После се добавя останалото мляко. Бешамелът се бърка до сгъстяване и се овкусява със щипка сол, прясно изцеден лимонов сок. Готовият со се оставя за 10 минути да поизстине. Към сосът се слага 1 жълтък и се бърка непрекъснато, докато се получи хомогенна смес.
Кюфтетата се слагат в тавичка и се поливат с Бешамела. Поръсват се с настърган кашкавал и се пекат до получаване на златисто-кафява коричка отгоре.