Телешки кюфтенца по Сицилиански

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки кюфтенца по Сицилиански
Телешки кюфтенца по Сицилиански
admin
Добавена от: admin
16089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 г телешка кайма
150 г сирене пекорино или пармезан
2 бр. жълтъци
2 скилидки чесън
1 шепа листа от босилек
3-4 с.л. зехтин
евентуално сол

Листата босилек се нарязват на ленти, пекориното се настъргва на ситно, чесънът се пасира или счуква. Омесват се заедно с жълтъците в каймата. Оставя се да престои 10-15 минути, добавя се зехтина и се омесва още веднъж. Кюфтетата могат да бъдат опържени или опечени, като при печенето се слагат на хартия, намазват се със зехтин и се обръщат поне веднъж.
Ако се слага сол в каймата трябва да се внимава, тъй като сиренето е солено.  

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft