Телешки кюфтенца по Сицилиански
16 Юни 2012
16089
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г телешка кайма
150 г сирене пекорино или пармезан
2 бр. жълтъци
2 скилидки чесън
1 шепа листа от босилек
3-4 с.л. зехтин
евентуално сол
Листата босилек се нарязват на ленти, пекориното се настъргва на ситно, чесънът се пасира или счуква. Омесват се заедно с жълтъците в каймата. Оставя се да престои 10-15 минути, добавя се зехтина и се омесва още веднъж. Кюфтетата могат да бъдат опържени или опечени, като при печенето се слагат на хартия, намазват се със зехтин и се обръщат поне веднъж.
Ако се слага сол в каймата трябва да се внимава, тъй като сиренето е солено.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари