Телешки пържоли в бяло вино
12 Октомври 2014
49520
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 гр. телешки пържоли
1 глава лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, ситно нарязан
1 супена лъжица горчица
200 мл бяло вино
сол, черен пипер
малко вода
олио
Всички пържоли изтънете с дървен чук, намажете ги с малко горчица, посолете, наръсете с черен пипер и оставете в хладилник да се мариноват. Нарязания лук запържете в горещо олио. Добавете и нарязаният чесън и запържете и него малко, колкото да пусне аромат. В запържения лук и чесън поставете пържолите и продължете задушаването, докато добият приятен цвят от всички страни. Налейте виното и малко вода и намалете котлона. Оставете да се задушава на средна температура, докато се сгъсти сосът.
Поднесете тези вкусни телешки пържоли с варен ориз или картофено пюре.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари