400 гр. телешки пържоли
100 гр. кашкавал (сирене Едам)
50 гр. пармезан, настърган
2 яйца
малко брашно
300 гр. спагети
200 мл нарязани домати (от консерва)
1 супена лъжица зехтин
1 малка глава лук
1 малък морков
малко захар
сол, черен пипер
олио за пържене
Нарежете лука на ситно, а моркова на кубчета.
В дълбок тиган с малко зехтин запържете за 10-ина минути лука и морковите, към които сте добавили 1 ч.л. сол и 1 ч.л. захар. След 10-ина минути добавите нарязаните домати и 100 мл вода, и задушавайте 45 минути.
Накрая пасирайте цялото съдържание на тигана, докато получите хомогенна смес.
Настържете кашкавала на ситната страна на рендето и смесете с настъргания пармезан и малко брашно.
Разбийте яйцата и в тях добавете 2 супени лъжици вода, сол и черен пипер на вкус.
Изтънете телешките пържоли с дървен чук и след това ги оваляйте в брашно, после в разбитите яйца и накрая - в кашкавала. Сложете ги да пържат в тиган със загрято олио запържете, докато кашкавалът стане хрупкав.
В същото време сварете спагетите, отцедете и смесете с доматения сос.
Сервирайте ги в чиния, а върху тях поставете пържолите.