Телешки пържоли с гъби и доматен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки пържоли с гъби и доматен сос
Телешки пържоли с гъби и доматен сос
admin
Добавена от: admin
37117
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 тънко отрязани парчета телешко месо (по 150 гр)
100 гр гъби
50 гр краве масло
3 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1/2 чаша бяло вино
2 глави лук
сол
черен пипер
щипка мащерка
1 с. л. ситно нарязан магданоз

Измийте гъбите и ги нарежете на ситно. Начукайте леко парчетата месо и ги поръсете с черен пипер и сол. Изпържете ги от двете страни в олиото, смесено с 1/3 от маслото. В останалата от пърженето мазнина изпържете и нарязания на тънки филийки лук. Прибавете гъбите и когато и те се запържат, налейте виното, 1/2 чаша вода и доматеното пюре и оставете да ври 5 минути. Ако сосът не се е сгъстил достатъчно, прибавете щипка брашно, предварително размито с малко вода. Снемете от огъня и прибавете мащерката и останалото масло. Наредете парчетата месо в чиния за сервиране, като върху всяко сложете гъби и залейте със соса. Най-отгоре поръсете с магданоза. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft