4 тънко отрязани парчета телешко месо (по 150 гр)
100 гр гъби
50 гр краве масло
3 с. л. олио
1 с. л. доматено пюре
1/2 чаша бяло вино
2 глави лук
сол
черен пипер
щипка мащерка
1 с. л. ситно нарязан магданоз
Измийте гъбите и ги нарежете на ситно. Начукайте леко парчетата месо и ги поръсете с черен пипер и сол. Изпържете ги от двете страни в олиото, смесено с 1/3 от маслото. В останалата от пърженето мазнина изпържете и нарязания на тънки филийки лук. Прибавете гъбите и когато и те се запържат, налейте виното, 1/2 чаша вода и доматеното пюре и оставете да ври 5 минути. Ако сосът не се е сгъстил достатъчно, прибавете щипка брашно, предварително размито с малко вода. Снемете от огъня и прибавете мащерката и останалото масло. Наредете парчетата месо в чиния за сервиране, като върху всяко сложете гъби и залейте със соса. Най-отгоре поръсете с магданоза.