![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
1 кг телешки пържоли
3 глави лук
4 скилидки чесън
1 с.л. Вегета
1 ч.л. черен пипер
300 мл. червено вино
3-4 с.л. брашно
100 мл. олио
2 с.л. горчица
1 с.л. сухи подправки на вкус
2 с.л. едра сол за да стане крехко месото
1 с.л. червен пипер
Начукайте добре пържолите с чук за пържоли, намажете ги с едра сол, горчица и малко олио. Оставете да престоят на студено поне един час. Всяка пържола оваляйте в брашно и запържете в олио, докато се зачерви от двете страни. Извадете пържолите, а в останалата от тях мазнина задушете лука, след това добавете и чесъна. Махнете от огъня и добавете червения пипер, подправките, Вегетата и черния пипер. Върнете на котлона и върху лука подредете пържолите. Прибавете виното и оставете ястието да ври на слаб огън, докато изври течността. Поднесете с картофено пюре и свежа салата.