Телешки пьоркьолт по унгарски
22 Декември 2011
5601
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
250 гр. телешко месо от плешката без кости
250 гр. телешко месо от под бедрената част, гърдите или главата
1 малка глава лук
50 гр. мас
зелена чушка
1/2 чаша сладко бяло вино
сладък червен пипер
костен бульон
сол
Настъргваме лука, изпържваме в мас до пожълтяване.
Прибавяме нарязаното на кубчета месо, поръсваме червен пипер, заливаме с малко бульон, вино, посоляваме и задушаваме.
След малко добавяме почистената и нарязана на ивички зелена чушка и задушаваме до омекване.
Поднасяме с варенки.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари