800 г обезкостени телешки гърди, бут или плешка
сол
100 г бекон/сланина
100 г шунка
2-3 твърдо сварени яйца
1 супена лъжица брашно
1 бучка краве масло
2 кисели краставички
100 г олио
бульон от кубче
черен пипер на зърна
1 дафинов лист
10-12 лозови листа
Измийте месото, отстранете ципите и разрежете така, че да се получат едно или няколко цяли парчета. Начукайте ги и ги посолете. Бекона нарежете на тънки филийки и с тях покрийте месото. Разбъркайте ситно нарязаните яйца, нарязаните краставички и шунката. Тази смес разстелете върху бекона. Така приготвеното месо навийте на руло, завийте в няколко лозови листа и овържете добре спираловидно с връв. Нагорещете олиото и запържете в него месото. Постаете руладините в тавичка и залейте с бульона.
Изпечете месото във фурна около 1 час, като добавите в тавичката черния пипер и дафиновия лист. Изпеченото месо извадете от фурната, отстранете връвта и нарежете на филийки. Соса прецедете, поръсете с брашно, претрито с бучка масло, и оставете да кипне.
Поднесете готовите руладини с гарнитура по желание и готовия сос или сос по желание (напримен доматен сос с чесън).