4 бр. телешки стек
300 гр. гъби
½ чаша червено вино (Каберне Совиньон)
мащерка
див чесън
сол и черен пипер
150 мл. сметана
20 гр. масло
В голям тиган загрейте малко олио. Стековете подправете със ситно нарязан див чесън и мащерка, сол и черен пипер. Така подправените пържоли запържете в тигана по 2-3 минути от всяка страна.
След като се изпържат, извадете ги с решетъчна лъжица и подредете в чиния за сервиране. В тигана, в който са се пържили пържолите, добавете нарязаните гъби. Позапържете ги, докато леко потъмнеят, а след това добавете червеното вино и оставете соса да къкри при непрекъснато разбъркване, докато червеното вино се изпари.
След като сосът стане плътен, свалете от огъня и добавете сметаната и маслото при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки.
Така приготвеният сос изсипете равномерно върху телешките пържоли. Сервирайте специалитета с картофено пюре или пържени картофи като гарнитура.