Телешки стек с вино и гъби

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешки стек с вино и гъби
Телешки стек с вино и гъби
admin
Добавена от: admin
23434
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 бр. телешки стек
300 гр. гъби
½ чаша червено вино (Каберне Совиньон)
мащерка
див чесън
сол и черен пипер
150 мл. сметана
20 гр. масло

В голям тиган загрейте малко олио. Стековете подправете със ситно нарязан див чесън и мащерка, сол и черен пипер. Така подправените пържоли запържете в тигана по 2-3 минути от всяка страна.

След като се изпържат, извадете ги с решетъчна лъжица и подредете в чиния за сервиране. В тигана, в който са се пържили пържолите, добавете нарязаните гъби. Позапържете ги, докато леко потъмнеят, а след това добавете червеното вино и оставете соса да къкри при непрекъснато разбъркване, докато червеното вино се изпари.

След като сосът стане плътен, свалете от огъня и добавете сметаната и маслото при непрекъснато бъркане, за да не се образуват бучки.

Така приготвеният сос изсипете равномерно върху телешките пържоли. Сервирайте специалитета с картофено пюре или пържени картофи като гарнитура.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft