400 г. телешки шол
30 г сушени сини сливи
30 г сушени кайсии
1 ч.ч. бяло вино
1/4 ч. ч. оцет
3 с.л. соев сос
сол
чесън на прах
черен пипер
естрагон
джинджифил
карамфил
2 с.л. зехтин
Месото се нарязва на средно големи парчета. Виното, оцетът, соевият сос и всичките подправки се кипват на котлона. С тази марината се залива месото и престоява поне 1 денонощие на студено в хладилника. В тиган се сгорещява зехтинът и в него се изпържва от всички страни отцеденото от маринатата месо.
Щом получи златиста коричка, при него се излива маринатата и ястието ври на слаб огън под капак, докато месото полуомекне (около 1 час). Прибавят се сушените плодове - половината цели, половината нарязани на малки парченца. Ястието продължава да ври, докато месото и плодовете напълно омекнат (още половин час). При необходимост се долива вода. Накрая трябва да се образува малко количество гъст сос.