телешко месо – около 1 кг
мазнина – ½ ч.ч.
гъби – 300 г
картофи – 4 броя
лук – 2 глави
люти чушки – 2 броя цели
чесън – 7 скилидки
домати – 5-6 броя, настъргани или 2 ч.ч. доматено пюре
сол
черен пипер
магданоз – за поръсване
Нарежете телешкото на парчета и го запържете в мазнината. Прибавете и запържете ситно нарязания лук, след което и почистените и нарязани гъби. Посолете и долейте гореща вода, колкото да облее месото. Оставете ястието да ври на умерен огън.
Когато всичко е полуготово, добавете лютите чушки, целите скилидки чесън, нарязаните на кубчета картофи и настърганите домати или доматено пюре. При нужда долейте още гореща вода.
Похлупете и оставете да се вари до омекване на картофите. След това прибавете червен и червен пипер на вкус и наситнен магданоз.