Телешко задушено по манастирски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Телешко задушено по манастирски
Телешко задушено по манастирски
admin
Добавена от: admin
16520
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г телешко месо
2 глави лук
2 средни домати, обелени и нарязани на ситно
250 г гъби
2 червени пиперки
100 г ориз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер на зърна
2 люти чушлета
100 мл вино
1 дафинов лист
мащерка на вкус
сол на вкус

Месото се измива, обезкостява се и се почиства от ципите. Нарязва се на средно големи кубчета.
В сгорещената мазнина се задушава за 2-3 мин. лукът, прибавя се месото и след 10 мин. се слагат се половината домати и червеният пипер, черният пипер и дафиновият лист. Всичко се залива с 300 мл гореща вода и виното. Щом заври, се слагат нарязаните на ивички гъби, а след 10 мин. - почистените от семената и нарязани пиперки и чушлета.
Ястието се прехвърля в глинен или друг огнеупорен съд и се пече в умерена фурна (180-200°С), докато месото омекне. Прибавят се оризът, солта и мащерката. Отново се слага във фурната. Когато оризът е почти готов, се слагат останалите домати. След 10 мин. ястието е готово. Сервира се с нарязания магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft