1 кг телешка плешка
1 ч.ч. телешки бульон
2 стръка праз лук
2 моркова
125 г бира
100 г дребен лук
100 г бекон
100 г печурки
2 стръка целина
30 г краве масло
2 с.л. олио
2 с.л. бяло брашно
2 скилидки чесън
1 ч.л. сол
1 ч.л. смлян черен пипер
Загрейте олиото в тиган на умерена температура и изпържете нарязаното на хапки месо до златистокафяво, прехвърлете в тенджера. В същия тиган задушете за 3-4 мин. нарязаните на едро праз лук, моркови и целина. Сложете ги при месото заедно с нарязания на едро чесън. Излейте в тенджерата бульона и бирата, подправете със солта и черния пипер. След като заври, намалете температурата и оставете да къкри около 60 мин., до омекване. Извадете месото и прецедете соса, зеленчуците използвайте за нещо друго. Сложете месото заедно с прецедения сос в тенджера. В тиган разтопете маслото на умерена температура, прибавете нарязаните на ивици бекон и гъби и целите главички дребен лук и задушавайте около 8-10 мин. Прехвърлете тази смес при месото. Разтворете брашното с малко студена вода и с разбъркване прибавете и него в тенджерата. Ако е необходимо, посолете и подправете с черен пипер. Оставете ястието да поври 2-3 мин. на умерена температура. Сервирайте топло и поднесете с картофено пюре.