Телешко задушено с моркови
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
22 Декември 2011
17031
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
телешко месо - 1 кг филе
лук - 3-4 глави
моркови - 4-5 броя
вино - 1 ч.ч. червено
домати - 3 с.л. доматено пюре
маслини - 10 броя, зелени, без костилки
брашно - 1 с.л.
дафинов лист - 2 броя
червен пипер
черен пипер - смлян на вкус
сол - на вкус
Телешкото се нарязва на филета и се слага да се запържи в сгорещена мазнина равномерно. След това се добавят нарязаните лук и моркови (на кръгчета) и маслините. Добавя се червеният пипер и се долива вода, колкото да покрие месото.
Ястието къкри, докато телешкото е почти готово, след което се долива червеното вино, брашното, размито с доматеното пюре и малко вода.
Прибавят се и дафиновите листа, черния пипер, сол на вкус и се вари до готовност.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари